Yağsız Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri
11 Temmuz 2024

Yağsız Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Ağlayan Kek

Yağsız ağlayan kek, özellikle diyet yapanlar ve sağlıklı beslenmeye özen gösterenler için ideal bir tatlıdır. Bu kek, yağ içermemesi sayesinde kilo alımını engellemeye yardımcı olurken, aynı zamanda besin değeri yüksek bir alternatif sunar. Çocukların da severek tükettiği bu kek, özel günlerde, davetlerde ve doğum günlerinde rahatlıkla sunulabilir. Bol sütlü ve çikolatalı bu lezzeti mutlaka deneyin.

Yağsız Ağlayan Kek için Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kahve fincanı un
  • 2 su bardağı süt (üzeri için)

Yağsız Ağlayan Kek Kreması için Malzemeler

  • 1 paket krem şanti
  • 1.5 su bardağı süt

Yağsız Ağlayan Kek Çikolata Sosu için Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı un

Yağsız Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içinde yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın. İçerisine sütü ilave ettikten sonra un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyin. İnce bir süzgeçten eleyerek ve yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek karıştırın. Bu sayede hamurun daha kabarık olmasını sağlayabilirsiniz.

Kek karışımını yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40-45 dakika pişirin. Keki fırından çıkardıktan sonra 1-2 dakika bekleyin ve sıcakken iki bardak süt ile ıslatın. Kek dinlenirken, çikolata sosunu hazırlayın. Küçük bir tencerede un, kakao ve şekeri karıştırın. Üzerine su ve süt ilave edin. Ocağa alıp karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Krem şantiyi 1.5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt ile iyice çırpın. Buzdolabında biraz beklettikten sonra soğuyan kekin üzerine krem şanti yayın. Kekin en üstüne de çikolata sosunu dökün ve sevdiklerinize afiyetle sunun. Kalori bakımından son derece düşük olan bu keki kiloyu dert etmeden rahatça tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Oğansoy

11 Temmuz 2024 Perşembe

Yağsız ağlayan kek tarifi denedim ama kek yeterince kabarmadı, acaba unu mu az geldi? Aynı zamanda çikolata sosunu yaparken topaklanma oldu, bu sorunu nasıl çözebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Oğansoy,

Kekin yeterince kabarmaması birkaç farklı nedene bağlı olabilir. Un miktarı tabii ki önemli, ancak bunun yanında kabartma tozunun taze olup olmadığını da kontrol etmeni öneririm. Ayrıca, tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek ve karışımı fazla çırpmamak da önemli. Çikolata sosunun topaklanmaması için ise, unu ve şekeri eklerken sürekli karıştırmanı ve sosu kısık ateşte yapmanı tavsiye ederim. Eğer hala topaklanma oluyorsa, sosu süzgeçten geçirebilirsin. Umarım bir dahaki sefere tarifin tam istediğin gibi olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Ağlayan Kek

Kolay Ağlayan Kek

Damla Çikolatalı Ağlayan Kek

Damla Çikolatalı Ağlayan Kek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yağsız Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Yağsız Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Sihirli Ağlayan Kek

Sihirli Ağlayan Kek

Vişne Çikolatalı Ağlayan Kek

Vişne Çikolatalı Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri