Oktay Usta Ağlayan Kek Kek denildiğinde ilk akla gelen genellikle çocuklardır. Çocuklar kekleri severek tüketir, ancak yetişkinler ve özellikle tatlı krizine giren bireyler de çikolatalı kekleri fazlasıyla tercih eder. Çeşitli kek türleri yapılabilir, ancak en popüler olanları arasında çikolatalı kek ve ağlayan kek bulunmaktadır. Kek, oldukça pratik ve hızlı bir şekilde hazırlanabilen bir hamur işidir. Özellikle çocukların okuldaki kek günlerinde, kahvaltıda, beş çayında, akşam çayının yanında, hanımların altın günlerinde ve herhangi bir zamanda çeşitli malzemeler eklenerek muhteşem kekler hazırlamak mümkündür. Hangi tür kek yaparsanız yapın, malzemeleri sırayla çırptığınızda havalı ve kabarmış bir kek elde edersiniz. Kek yapımı oldukça basittir, ancak kurallara uyulmadığı ve malzemeler iyi çırpılmadığı takdirde kabarmamış ve içi yapışmış bir kek ortaya çıkabilir. Hayatımızın her anında yanımızda olan kekler arasında en çok tercih edileni ağlayan kek olmaktadır. İsmini üzerine dökülen süt ve çikolata sosundan almaktadır. Özellikle kakao ve çikolata sosu ile yapıldığı için ağlayan kek "keklerin sultanı" olarak anılabilir. Büyük küçük demeden herkes bu muhteşem lezzeti severek yemektedir. Oktay Usta Ağlayan Kek İçin Gerekli Olan Malzemeler
Oktay Usta Ağlayan Kekin Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeler
Oktay Usta Ağlayan Kekin Nasıl Yapılır? Keki hazırlamak için öncelikle derin bir kâsenin içerisine yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpma teli ya da mikser ile iyice çırpalım. Daha sonra içine sütü, kakaoyu, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpalım. Önceden yağladığımız yuvarlak fırın tepsisinin içerisine hazırladığımız kek harcını dökelim. Önceden ısıttığımız 170-180 derece fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika arasında pişirelim. Keki fırında pişirirken kesinlikle fırının kapağını açmayalım; eğer açarsanız kekin kabarmasını engellemiş olursunuz. Kek fırında pişerken derin küçük bir tencerenin içerisinde tarifine göre hazır çikolata sosunu pişirelim ve soğuması için bir kenara alalım. Daha sonra fırında pişen keki çıkaralım ve hafif ılıdıktan sonra kekin üzerine soğuk sütü gezdirerek dökelim. Soğuyan çikolata sosunu karıştırdıktan sonra kekin her yerini kaplaması için gezdirerek dökelim ve yayalım. Ağlayan kek dinlendikten sonra servis için hazır hale gelecektir. Eğer ağlayan keki yaptıktan sonra bir gece buzdolabında dinlendirirseniz çok daha lezzetli olur. Ağlayan keki servis tabağına aldığınızda yanında mevsim meyveleri ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |