Vişne Çikolatalı Ağlayan Kek Malzemeleri
- 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta
- 150 gr. un
- 1/2 kahve fincanı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket toz vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
- 20 adet vişne
Vişne Çikolatalı Ağlayan Kek Hazırlanışı
Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek çırpın.
Yumurtaları teker teker karışıma yedirin.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı karışıma ekleyin.
Sütün ilave edin ve iyice karıştırın.
Cupcake kâğıtlarının içini bir parmak doldurun, içine 2-3 tane vişne batırın, üzerini tekrar doldurun.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
Keklerinizin üzerini dilerseniz şeker hamuru ile kaplayarak dekoratif süslemeler yapabilirsiniz.
Ekstra Bilgiler ve İpuçları
- Vişnelerin çekirdeklerini çıkartarak kullanmanız daha pratik olacaktır.
- Keklerinizi fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra üzerine çikolata sosu dökerek "ağlayan kek" görünümünü elde edebilirsiniz.
- Çikolata sosunu hazırlarken, 200 ml krema ve 200 gr bitter çikolatayı bir kapta ısıtarak karıştırın. Sosu keklerin üzerine gezdirin.
- Ağlayan keklerinizi buzdolabında saklayarak servis edebilirsiniz, bu şekilde daha lezzetli olacaktır.
- Keklerin üzerine hindistan cevizi veya dövülmüş ceviz serperek ekstra lezzet katabilirsiniz.
|
Ünlüol
12 Temmuz 2024 CumaVişnelerin çekirdeklerini çıkartmak zor mu, yoksa pratik bir yöntemi var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Ünlüol,
Vişne çekirdeklerini çıkartmak bazıları için zor olabilir, ancak pratik yöntemleri var. En basit yöntemlerden biri, bir pipet veya üstü açık bir şişe kullanarak çekirdekleri çıkarmak. Vişneyi şişenin ağzına yerleştirip pipet veya çubuk yardımıyla çekirdeği itebilirsiniz. Ayrıca, piyasada bulunan çekirdek çıkartma aletleri de işinizi oldukça kolaylaştırabilir. Bu yöntemlerle hem zamandan tasarruf edebilir hem de dağınıklıktan kurtulabilirsiniz. Afiyet olsun!