Ağlayan Kek Cahide Ağlayan kek Cahide, bol çikolatalı ve ağızda dağılan yumuşacık dokusuyla herkesin favorisi olabilir. Özellikle çocuklar için mükemmel bir lezzet olan ağlayan kek, gün masalarında, beş çaylarında veya akşam çayının yanında ikram edilebilecek harika bir seçenektir. Yapılışı oldukça basit olan bu tarif ile ağlayan kek nasıl yapılır ve hangi malzemeler kullanılır, gelin birlikte inceleyelim. Ağlayan Kek Cahide İçin Gerekli Malzemeler Keki İçin
Keki Islatmak İçin
Çikolata Sosu İçin
Krem Şanti İçin
Ağlayan Kek Tarifi Nasıl Yapılır? Ağlayan kek Cahide için ilk olarak kek hazırlanır. Derin bir karıştırma kabına yumurtalar kırılır. Üzerine toz şeker ilave edilerek köpük köpük olana kadar çırpılır. Malzemeler kıvam aldıktan sonra diğer kek malzemeleri sırasıyla eklenir. Kakao, süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya ilave edildikten sonra pürüzsüz ve akışkan bir hamur elde edilene kadar tahta kaşık yardımıyla karıştırılır. Hazır hale gelen kek hamuru yağlanmış fırın tepsisine dökülerek, tepsinin her tarafına eşit şekilde yayılır. Fırın 170 derece ısıtılır ve hazırlanan kek ısınmış fırına sürülür. Kek fırından alınmadan önce kürdanla pişip pişmediği test edilir. Kekin birkaç yerine kürdan batırılır, eğer kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Pişen kek fırından alınır ve birkaç dakika bekletildikten sonra 2 su bardağı sütle kekin her tarafı ıslatılır. Kek kürdanla delindiği için süt kekin her tarafına rahatlıkla ulaşabilir. Krem şanti derin bir kabın içine alınır ve üzerine 1 su bardağı süt eklenerek mikserle koyulaşıncaya kadar çırpılır. Mikserin ayarı önce düşük olmalıdır. Bir iki dakika düşük ayarda çırpıldıktan sonra, mikserin ayarı yükseltilir ve karışım buzdolabında 10 dakika kadar dinlendirilir. Çikolata sosu için bir tencereye süt, su, kakao, un, nişasta ve toz şeker eklenir. Çırpıcıyla önce iyice çırpılır. Daha sonra ocakta koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Çikolata sosu kaynama noktasına ulaştıktan sonra bir iki dakika daha kaynatılıp ocaktan alınır ve soğuyana kadar karıştırılarak üzerinin kabuk bağlaması önlenir. Fırından alınan ve soğuyan kekin üzerine önce buzdolabında dinlendirilen krem şanti dökülerek her tarafına eşit yayılır. Ardından üzerine soğuyan çikolata sosu dökülür. Sos döküldüğünde tam olarak soğuduğundan emin olunmalıdır. Aksi halde krem şantiyi eriterek kekin görünümünü bozabilir. Hazırlanan ağlayan kek buzdolabına alınarak 1-2 saat dinlendirilir. Daha sonra kare şeklinde kesilir ve servis tabağına alınır. Üzeri dövülmüş fındık veya isteğe göre çilek gibi meyvelerle süslenerek servise sunulur. Afiyet olsun. |