Ağlayan Islak Kek Ağlayan ıslak kek, özel günlerde ve davetlerde sıkça tercih edilen tatlılar arasında yer alır. Tatlı ihtiyacını hızlı ve kolay bir şekilde karşılayabilen bu tarif, kekin sade halini sevmeyenler için mükemmel bir alternatiftir. Malzemeleri kolayca temin edilebilen ve sunumu ile göz dolduran bu kekin yapılışı da son derece basittir. Ani gelen misafirlere çayın yanında ikram edilebilecek tatlılar arasında ilk akla gelen kek çeşididir. Şimdi, ağlayan ıslak kek tarifini sizlerle paylaşalım. Ağlayan Islak Kek Malzemeleri Keki İçin
Üzerini Süslemek İçin
Ağlayan Islak Kek Nasıl Yapılır? Öncelikli olarak derin bir kabın içerisine yumurtaları kırıp, şekeri ilave ederek iyice çırpalım. Daha sonra diğer malzemeleri sırayla ilave ederek karıştıralım ve ağlayan kekin hamurunu hazırlayalım. İyice çırparak hazırladığımız ağlayan kekin hamurunu, önceden yağlayarak hazırladığımız borcamın içerisine dökelim. Hamuru, önceden ısıtılmış fırına koyup, içini çekene kadar pişirelim. Piştiğini kontrol etmek için kekin içerisine kürdan batırıp çıkararak kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Kek piştikten sonra fırından çıkarıp, kürdan ile her yerini deldikten sonra üzerine sütü ilave edip kekin ıslanmasını sağlayalım. Ağlayan ıslak kekin iyice soğumasını bekledikten sonra üzerine krem şanti hazırlayıp sürelim. Çikolata sosunu hazırlayıp buzdolabında soğumaya bırakalım. Ara sıra çikolata sosunu karıştırarak sosun yüz tutmasını engelleyelim. Hazırladığımız çikolata sosunu kekin üzerine bolca gezdirelim. Çikolata sosunun üzerine isteğe bağlı olarak fındık veya ceviz gibi kuru yemişler ile süsleyerek servise hazır edelim. Ağlayan keki istenilen boyutta dilimlere ayırdıktan sonra servise hazır hale getirelim. İsteğe bağlı olarak yanında kola veya çay ile servis edebiliriz. Afiyet olsun. |