Ağlayan Kek Oktay Usta Ağlayan Kek, Oktay Usta'nın özel tarifiyle hem kolay yapımı hem de benzersiz lezzetiyle dikkat çeken bir tatlıdır. İşte Ağlayan Kek Oktay Usta tarifi: Ağlayan Kek Malzemeleri
Ağlayan Kek Üzeri İçin
Ağlayan Keki Islatmak İçin
Ağlayan Kek Çikolata Sosu İçin
Ağlayan Kek Oktay Usta Nasıl Yapılır? Ağlayan Kek Oktay Usta tarifini yapmak için öncelikle tereyağını bir kapta kısık ateşte eritin. Daha sonra yumurtaları ve toz şekeri bir kaba koyarak çırpma teli veya mikser ile iyice çırpın. Bu karışıma, erittiğiniz tereyağını, sıvı yağı ve sütü ekleyin ve hepsini birlikte çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kapta karıştırın. Bu kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma azar azar ekleyerek homojen bir hamur elde edene kadar karıştırın. Geniş bir dikdörtgen fırın kabını yağlayın ve hazırladığınız kek hamurunu bu kaba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Kek fırında pişerken, çikolata sosunu hazırlayın. Orta boy bir tencerede sütü ısıtmaya başlayın. Ayrı bir kapta şeker, kakao ve unu karıştırın ve bu karışımı süte ekleyin. Şeker tamamen eriyip süt ısındığında, parçalanmış çikolatayı da ekleyin. Çikolata tamamen eriyene dek kısık ateşte karıştırmaya devam edin. Son olarak tereyağını ekleyin ve karıştırarak sosu ocaktan alın. Bir paket krem şantiyi, bir su bardağı soğuk sütle çırpın ve buzdolabında muhafaza edin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Kek ılındıktan sonra üzerine bir su bardağı soğuk süt dökerek keki nemlendirin. Krem şantiyi kekin üzerine sürün. Son olarak, üzerine bolca hazırladığınız çikolata sosunu gezdirin. Afiyet Olsun! |
Zikri
12 Temmuz 2024 CumaYumurta ve şekeri çırparken ne kadar süreyle çırpıyoruz? 10 dakika soğutmak keki çok mu soğutuyor? Çikolata sosunu yaparken hangi oranda kakao kullanmak daha iyi olur?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaZikri, yumurta ve şekeri çırparken genellikle 5-7 dakika çırpman yeterli olur. Bu süre, karışımın krema gibi hafif ve kabarık bir yapıya ulaşması için idealdir. Keki 10 dakika soğutmak genellikle yeterli olur; bu süre kekin şeklini koruması ve çok fazla dağılmaması için yeterlidir. Çikolata sosu yaparken ise, genellikle her 100 gram çikolata için bir yemek kaşığı kakao kullanmak iyi bir orandır. Bu, sosun hem tadını zenginleştirir hem de koyuluğunu artırır.