Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi

Ağlayan kek, çikolata severlerin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem keki hem de sosu çikolatalı olduğu için bol çikolata tadında enfes bir lezzet ortaya çıkar. Bu tarif, özellikle günlerde, beş çaylarında, okullarda düzenlenen kermeslerde ve doğum günlerinde sıklıkla yapılır. Sosu bol olduğu için yanına çok fazla çeşit yapmadan ikram edebileceğiniz bir tatlıdır. Ancak bol çikolatalı bir lezzet olması nedeniyle yüksek kalorili olabilir. Bu nedenle kalori sıkıntısı yaşayanlar, kilolu olanlar ve şeker hastaları tüketirken dikkat etmelidir. Bunun dışında herhangi bir sıkıntısı olmayanların keyifle yiyebileceği bir kek tarifidir. Fakat yoğun malzemesinden dolayı bir dilimden fazla yemek sizi rahatsız edebilir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde tüketmenizde fayda var. Emin olun ki herkes tarif isteyecek ve kekinizi çok beğenip ikinci dilimi isteyecekler. Bu kadar lezzetli olmasına rağmen çok zor olmayan bu tarif biraz zaman alacaktır. Çünkü keki, krem şanti ve sosu ayrı ayrı hazırlamak ve soğutmak gerekir.

Gerekli Malzemeler

Kek İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kakao
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Keki Islatmak İçin

  • 2 su bardağı süt

Üzeri İçin

  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket çikolata sosu
  • 3 su bardağı süt

Ağlayan Kek Nasıl Yapılır?

Ağlayan kek yapımı için ilk olarak şeker ve 4 adet yumurta derin bir kaba alınır. Mikser yardımı ile köpürene kadar çırpılır. Ardından süt ve sıvı yağ ilave edilir. Tekrar çırpmaya devam edilir. Daha sonra diğer malzemeler elekten elenerek ilave edilir. Tekrar çırpmaya devam edilir. Tüm malzemeler iyice karışınca dikdörtgen bir borcama sıvı yağ sürülerek yağlanır. Ardından kek hamuru borcama ilave edilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru sürülür. İlk 20 dakika kapağı açılmadan pişmeye bırakılır.

Bu sırada çikolata soslu krem şanti hazırlanmaya başlanır. İlk olarak krem şantiyi hazırlayıp buzdolabına atabilirsiniz. Bunun için 1 paket krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyerek derin bir kapta mikser ile iyice çırpınız. Koyulaşmaya başlayınca buzdolabına kaldırın. Şimdi çikolata sosunu yapmak için bir tencereye 2 su bardağı süt ekleyin ve üzerine bir poşet hazır çikolata sos ilave edin ve ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin. Koyulaşınca altını kapatın ve mikser ile 3-5 dakika çırpıp serin bir yere koyun.

Bu sırada keki kontrol etmeyi unutmayın. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Kürdan batırdığınızda kürdan da hamur kalmıyorsa pişmiş demektir. Kekiniz pişince fırından alın ve soğuması için bir kenara alın. Kekin ilk sıcaklığı çıkınca 2 su bardağı süt ile keki ıslatın. Kek ıslandıktan sonra daha çabuk soğuyacaktır. Kek ve krem şanti tamamen soğuduğunda kekin üzerine ilk olarak krem şantiyi sürün. Sos da tamamen soğuyunca onu da krem şantinin üzerine ekleyin. Ardından pastanızı dilimleyin ve her dilim üzerine fındık ya da ceviz parçaları ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Gıyas

21 Temmuz 2024 Pazar

Bu kek tarifini denemek istiyorum ama krem şanti ve çikolata sosunu hazırlarken hangisinin daha önce yapılması gerektiğini anlamadım, yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca kekin pişip pişmediğini nasıl kontrol edebilirim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Gıyas,

Kek tarifini denerken krem şanti ve çikolata sosu hazırlama sırasına karar vermek biraz kafa karıştırıcı olabilir, ama endişelenme! Öncelikle, genellikle krem şanti daha çabuk hazırlandığı ve soğutulması gerektiği için önce onu hazırlamanı tavsiye ederim. Hazırladıktan sonra buzdolabında bekletebilirsin. Sonrasında çikolata sosunu hazırlayıp, kekin üzerine dökebilirsin.

Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan ya da bıçak kullanabilirsin. Kürdanı kekin ortasına batır ve çıkar; eğer kürdan temiz çıkarsa, kekin pişmiş demektir. Eğer kürdanın üzerinde hamur kalıntıları varsa, biraz daha pişirmeye devam etmelisin.

Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi pişirmeler!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kolay Ağlayan Kek

Kolay Ağlayan Kek

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Damla Çikolatalı Ağlayan Kek

Damla Çikolatalı Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Pratik Ağlayan Kek Tarifi ve Malzemeleri

Çay Saati Ağlayan Kek

Çay Saati Ağlayan Kek

Ağlayan Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Ağlayan Kek Sosu Tarifi ve Malzemeleri